בית החולים רמב"ם יבצע ניתוחים בעזרת מציאות מדומה

הקריה הרפואית רמב"ם תבצע לראשונה בישראל  ניתוחים נוירוכירורגים באמצעות טכנולוגית מציאות מדומה ומציאות רבודה של Surgical Theater, בית החולים רמב"ם רכש את מערכת התכנון וביצוע הניתוחים בתלת מימד של חברת Surgical Theater הישראלית-אמריקנית

הקריה הרפואית רמב"ם תהיה המרכז הרפואי הראשון בישראל לשלב מציאות מדומה ומציאות רבודה לתכנון וביצוע של ניתוחים במחלקת נוירוכירורגיה באמצעות טכנולוגיה של חברת סרג'יקל תיאט'ר (Surgical Theater) הישראלית -אמריקנית. המערכת תשמש את מומחי מחלקת הנוירוכירורגיה ונוירוכירורגיה ילדים של בית החולים לתכנון ניתוחים ולניווט במהלך ניתוחים באמצעות טכנולוגית תלת מימד במהלך הניתוחים במקום להסתמך על צילומי דו-מימד ממערכות CT ו-MRI.

 המערכת של Surgical Theater מעבדת סריקות הדמיה דו ממדיות של המטופל כמו CT ו-MRI, ובונה מהן מודל מציאות מדומה בתלת מימד 360 מעלות, ובאמצעותה, יחד עם משקפי מציאות רבודה, יכול המנתח "לטוס" בתוך ראשו של המטופל, להבין את המבנה האנטומי של המטופלים ולתכנן את מודל הניתוח והגישה הניתוחית בטרם הניתוח. באמצעות המידע בטרם הניתוח, ובעיקר כאשר מדובר באנטומיה מסובכת, ניתן לתכנן את הגישה הניתוחית על מנת להימנע מפגיעה במבנים קליניים קריטיים או בכלי דם.

בזמן הניתוח מאפשרת Surgical Theater למנתחים לשלב טכנולוגית מציאות רבודה, כאשר המודל שנבנה בשלב התכנון מוצגת לרופאים המנתחים בצורה מיטבית במהלך הניתוח. ניתן לקחת את תכנון הניתוח ולהלביש את התכנון באמצעות ממשק בזמן אמת של המערכת למערכות הניווט של מדטרוניק ולמיקרוסקופ. 

Surgical Theater הפועלת מקליפורניה הוקמה על ידי שני יוצאי חיל אוויר: מוטי אבישר, קצין הנדסה בכיר במערך הטכני של חיל האוויר, ואלון גרי, ששירת כטייס מסוקים. השניים הובילו יחד את פיתוחו וקליטתו של סימולטור הטיסה המתקדם למטוס ה-F-16. הטכנולוגיה של Surgical Theater אושרה על ידי מינהל התרופות והמזון האמריקאי ואושרה לשימוש על ידי משרד הבריאות בישראל.

לדברי פרופ' גיל סוירי, מנהל מחלקת נוירוכירורגיה ברמב"ם, "אני שמח וגאה להיות בית החולים הראשון בישראל להשתמש במערכת מציאות מדומה ומציאות רבודה בביצוע ניתוחים נוירוכירורגיים. מדובר במהפכה של ממש בחדר הניתוח. באמצעות המערכת אנו יכולים לתכנן את הגישה למוח בניתוח בצורה ברורה ומוחשית יותר באמצעות מבט תלת מימדי של  360 מעלות. זאת בהשוואה ליכולות שיש לנו כיום בעבודה עם צילומי CT או MRI, המספקים תמונה דו-מימדית בלבד. למערכת מאפיינים של סימולטור המאפשרים תכנון מתקדם של ההליך הכירורגי. בנוסף, המערכת מסייעת בזמן הניתוח ומספקת תמונות תלת ממד של המוח והגידול המוחי במהלך הניתוח, תוך הדמיה עם מציאות רבודה ומאפשרת אף לצפות דרך עדשות המיקרוסקופ בתמונת התלת מימד ולנווט בתוך ראשו של המטופל".


פרופ' סוירי הוסיף: "המערכת של Surgical Theater תסייע גם לרופאים צעירים שעדיין לא עשו ניתוחים רבים לתרגל ולתכנן ניתוחים ביעילות רבה יותר ולהבין טוב יותר את האנטומיה של המוח.  לימוד באמצעות סימולציה הוא מרכיב מאוד חשוב באימון ותרגול של רופאים מנתחים. 

פרופ' מוני בניפלא, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים ברמב"ם: "המערכת של Surgical Theater משפרת ללא ספק את ההבנה של כל מקרה, האנטומיה של המטופל ומחזקת למנתחים את הבטחון ויכולת הדיוק. מערכת זו צפויה לשפר את יעילות הניתוחים משום שהיא מציגה את הפרטים באמצעות תמונה ברורה יותר ב-360 מעלות. אין לי ספק שבעתיד הלא רחוק המערכות הללו יהפכו להיות הסטנדרט בכל חדר ניתוח והן ישפרו את סיכויי ההצלחה, בעיקר כאשר מדובר בניתוחים מורכבים דוגמת ניתוחים נוירוכירורגיים". 

לדברי אלון צוקרמן, סמנכ"ל התפעול העולמי ונשיא חטיבת המציאות המדומה הרפואית (MVR) ב- Surgical Theater: "אנו שמחים על בחירת מחלקת נוירוכירורגיה בקריה הרפואית רמב"ם לשלב לראשונה מערכות מציאות מדומה ורבודה בחדרי הניתוח. זהו צעד משמעותי להתפתחות הרפואה בישראל באמצעות שילוב טכנולוגיות פורצות דרך, ואנו מאמינים שהשימוש בטכנולוגיה זו יתרחב למחלקות נוספות במרכז הרפואי. רמב"ם מצטרף לעשרות מרכזים רפואיים בעולם, אשר הטמיעו את המוצרים שלנו בחדרי הניתוח ובמרפאות, ביניהם: George Washington DC, Mayo Clinic, UCSF, Mount Sinai, Stanford University,  New York University ועוד רבים. עד היום מוצרי החברה שולבו בלמעלה מ- 15,000 ניתוחים מורכבים, וכן למעלה מ- 100,000 ייעוצים למטופלים בוצעו באמצעותה". 

Coi בניית אתרים
0
דף הבית פייסבוק