טיפול במציאות מדומה על ידי משקפי מציאות מדומה (VR)?

טיפול במציאות מדומה על ידי משקפי מציאות מדומה (VR)


חרדת קהל, שנקראת גם פחד קהל או גלוסופוביה (מיוונית: γλῶσσα-φόβος, "פחד לשון") היא תחושת פחד ודחייה מפני דיבור מול קהל. פחד זה הוא ככל הנראה הסוג הנפוץ ביותר של פוביה חברתית. מדובר בפחד מהערכה שלילית במצבים חברתיים מעוררי חרדה, או לקראתם.

אדם שמתמודד אם חרדת קהל מתקשה לעמוד במרכז תשומת הלב (לעיתים בפני אדם אחד ולעיתים, בפני אנשים רבים) או לתפקד במקום העבודה כשהוא צריך ולעשות פעילות ייצוגית כלשהי, כמו הרצאה או פרזנטציה.


חרדת קהל על פי הערכות משפיעה על כ- 15%-30% מהאוכלוסיה הכללית והחרדה משתנה בחוזקה בין אדם לאדם לפי מחקרים אחרונים בתחום למעלה מ- 78% היו מוותרים על החוויה.


על ידי טיפולים חדשים שמגובים גם בתמיכה מחקרית, היעילות בטיפוליים באמצעות משקפי מציאות וירטואלית (VR) בשילוב תוכנות שפותחו במיוחד למציאות מדומה מבוססים על הרציונל הפסיכולוגי של טיפול באמצעות חשיפה, מה שעוזר למטופל לזהות את הפחדים, החרדות והמחשבות הטורדניות שמציפות אותו בזמן העמידה מול קהל.

בהמשך בוחן המטופל את התנהגותו בסיטואציות אלה ולומד באמצעות משוב על תגובת הסביבה.

הטיפול מתקיים באמצעות תוכנת מחשב ובה מתנסה המטופל בדיבור בפני קהל ומאפשרת למשתמש לשנות את מספר האנשים בחדר.

אתם מטפלים באנשים ? רוצים לטפל בעצמכם ? יש לנו את הפתרון המושלם עבורכם, תשאירו פרטים ונציג שלנו יצור עמכם קשר על מנת להתאים לכם את שיטת הטיפול המאימה ביותר:


Coi בניית אתרים
0
דף הבית פייסבוק