התעשיות המובילות שעושות שימוש ב- AR

ייצור ותעשייה
תעשיית הייצור היא קבוצה ענקית הדורשת החלטות מדויקות לתהליכים אפקטיביים. הדרך הטובה ביותר כיום לקדם ביעילות את המשימות המורכבות הללו הן בהמצעות משקפי מציאות רבודה והעצמת כוח העבודה בעזרת תמיכה מרחוק. באמצעות תמיכה מרחוק זו, המדריכים מסוגלים לתת הוראות לעובדי האתר תוך עידוד נושאים הנוגעים למכונות ולתעשייה. ייצור הוא אחד הענפים המובילים המשתמשים במציאות רבודה בשנת 2021 כדי לצמצם את זמן ההשבתה של המכונה ולצמצם את עלויות הפתרונות.

בריאות
שירותי הבריאות מנצלים גם את המציאות הרבודה למספר מטרות כגון שיפור ההשכלה לצוות הרפואי ולמטופלים, מה שמסייע בהבנת האנטומיה ותפקודי הגוף בפירוט וגיבוש מודלים תלת -ממדיים להצעות למידה. הוא משמש גם את המנתחים כדי לאפשר דוגמאות של ייצוג תלת ממדי של האוטונומיה של המטופלים. המציאות המוגברת בתחום הבריאות הופכת את תהליך ההדמיה לקל ומדויק.

חינוך
חינוך הוא תחום שבו חדשנות היא עזר רב מכיוון שתהליכי הלמידה הם מסורתיים. מציאות רבודה יכולה לשתף את התלמידים והצוות ולהפוך את תהליך הלמידה לחוויה מהנה. טכנולוגיה זו נותנת למורים הזדמנות להציג מצבים אמיתיים באמצעות מודלים תלת -ממדיים מה שהופך את תהליך ההוראה למעניין. עם פגיעה במגיפת covid-19, החינוך הוא אחד הענפים שמנצלים את המציאות הרבודה למלוא הפוטנציאל שלה.
​​​​​​​
כריה
כרייה היא תחום רגיש שבו המכונות וסביבת העבודה הופכות להיות חיוניות לתהליכים אחרים. בעזרת המציאות הרבודה, מומחי המרכז יכולים לבדוק מרחוק או כמעט את כל המכונות יחד עם סביבתם. הכרייה היא אחת התעשיות המובילות המשתמשות במציאות רבודה בשנת 2021 לצורך ניטור התהליכים המסוכנים והבטחת בטיחות העובד.

תעשייה ימית
תעשיי ימית היא אחד הענפים המשתמשים במציאות רבודה במידה רבה. התעשייה הימית נעזרת במציאות רבודה כדי להתגבר על אתגרי התחזוקה, סיוע מרחוק, הכשרת כוח אדם ובדיקות. מכיוון שההכשרה של העובדים הפועלים בחו"ל היא חשובה וניתן לעשות זאת באמצעות מציאות מוגברת לסיוע מרחוק, מתן הכשרה בזמן אמת והתמודדות עם נושאים מורכבים.

ביטוח
תעשיית הביטוח היא מרחב של תהליכים מורכבים ובלתי צפויים ולכן תמיכת לקוחות מיידית ממלאת תפקיד קריטי בענף זה. מכיוון שהסוכנים נדרשים גם לבקר במקום מבחינת נזק לרכב או רכוש המציאות המוגברת הופכת את הדברים לפשוטים יותר עבור הסוכנים בהשתתפות בנושאים מרחוק, מה שמפחית זמן וגם עלויות והופך את התהליך למהיר יותר. וכך תחום הביטוח הופך לאחד הענפים המובילים המשתמשים במציאות רבודה בשנת 2021 על ידי כך שהסוכנים קרובים יותר ללקוחות בזמן אמת.

טיולים ונסיעות
טיולים הם אחד הענפים המשתמשים במציאות רבודה בשנת 2021 ומציעים חידושים רבים. בעזרת המציאות המוגברת, התיירים יכול לחוות סיורים ב -360 מעלות הנגישים בקלות מה שנותן להם הזדמנות לחקור את המקומות לפני שהם מבקרים בהם, דבר שנותן ערך מוסף לסוכנויות נסיעות, מלונות ומסעדות בגיוס לקוחותיהם.
​​​​​​​

מציאות רבודה בייצור בשנת 2024: עדכונים והתפתחויות חדשות

תחום המציאות הרבודה (AR) ממשיך לחולל מהפכה בתעשיית הייצור, תוך שהוא מספק פתרונות חדשניים לשיפור היעילות, הפרודוקטיביות והבטיחות. בשנת 2024, אנו צפויים לראות התפתחויות משמעותיות נוספות בתחום זה, עם דגש על:

1. אינטגרציה עמוקה יותר עם מערכות קיימות:

טכנולוגיות AR יהפכו משולבות יותר עם מערכות קיימות, כגון מערכות ניהול ייצור (Manufacturing Execution Systems - MES) ומערכות תכנון ואוטומציה (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing - CAD/CAM). שילוב זה יאפשר זרימת נתונים חלקה יותר, תובנות בזמן אמת וקבלת החלטות מושכלת יותר.

2. מודלים תלת-ממדיים מתקדמים:

שימוש במודלים תלת-ממדיים יהפוך נפוץ יותר, תוך שהוא מאפשר הדמיות מציאותיות יותר של מוצרים, תהליכים ומתקנים. הדבר יאפשר לעובדים לחזות טוב יותר בתוצאות עבודתם לפני ביצועה, ובכך לצמצם טעויות ולייעל את התהליכים.

3. למידה חווייתית:

טכנולוגיות AR ישמשו יותר ויותר לצורך הכשרה והדרכה של עובדים. למידה חווייתית זו תאפשר לעובדים לרכוש מיומנויות חדשות בצורה יעילה ומהנה יותר, תוך הפחתת הצורך בהדרכה פנים אל פנים.

4. תחזוקה חזויה:

טכנולוגיות AR ישמשו לאיתור תקלות במכונות וציוד לפני שהן גורמות להשבתות. ניטור בזמן אמת זה יאפשר תחזוקה חזויה, תוך הפחתת זמן ההשבתה ועלויות התיקון.

5. שיתוף פעולה מרחוק:

מומחים מרחוק יוכלו לסייע לעובדים באתר בזמן אמת באמצעות טכנולוגיות AR. שיתוף פעולה זה יאפשר פתרון מהיר יותר של בעיות, העברת ידע יעילה יותר ושיפור שיתוף הפעולה בין צוותים.

דוגמאות לשימוש ב-AR בייצור בשנת 2024:

  • טכנאי ירכיב מנוע מורכב בעזרת הנחיות AR המוקרנות על משקפיים חכמים.
  • צוות הנדסה ידון בתכנון מוצר חדש באמצעות הדמיה תלת-ממדית משותפת בטכנולוגיית AR.
  • מפקח יבצע סיור וירטואלי במתקן הייצור כדי לזהות סיכוני בטיחות פוטנציאליים.
  • עובד יקבל הדרכה כיצד לתפעל מכונה חדשה באמצעות הדרכה אינטראקטיבית בטכנולוגיית AR.
  • צוות תיקונים יקבל הנחיות ממומחים מרחוק באמצעות טכנולוגיית AR לפתרון בעיה במכונה.

לסיכום:

בשנת 2024, טכנולוגיות AR ימשיכו לשחק תפקיד משמעותי עוד יותר בתעשיית הייצור, תוך שהן תורמות לשיפור היעילות, הפרודוקטיביות, הבטיחות והחדשנות. ככל שהטכנולוגיה תמשיך להתפתח, אנו צפויים לראות יישומים חדשים ומרגשים עוד יותר של AR בתחום זה.


Coi בניית אתרים
0
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק